ßßß Cookit - przepis na Jajecznica po napoleońsku

Jajecznica po napoleońsku

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 2
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
ziemniaki 3 sztuk
cebula 1 sztuk
jajka 4 sztuk
śmietana 1 łyżek stołowych
ser 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
tłuszcz według uznania
szczypiorek 10 gramów
papryka 10 gramów
Wykonanie:
Ziemniaki i cebulę, paprykę drobno pokroić, wymieszać posolić i popieprzyć. Usmażyć do miękkości, najlepiej na oleju. Jajka rozmącić ze śmietaną i serem, wlać na ziemniaki i cebulę, usmażyć na złoto. Posypać szczypiorkiem.
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Włoska
Potrawy z Jaj
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6320/Jajecznica-po-napoleonsku