Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 8 sztuk
cebula 1 sztuk
szczypiorek 0,5 pęczek
twarożek 250 gramów
śmietana 200 gramów
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Wyszorowane
ziemniaki ugotować w mundurkach.Gzik: oczyszczoną, posiekana małą
cebulę oraz posiekany
szczypiorek wymieszać z
serkiem i dodać tyle gęstej
śmietany, by otrzymać gładką lecz zwartą masę. Mieszając, doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem.Przekroić
ziemniaki na pól i nałożyć na nie gzik.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: