Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 1 kilogramów
ser biały 500 gramów
śmietana 1 szklanek
cebula 1 sztuk
szczypiorek 1 porcja
sól według uznaniaWykonanie:Wyszorowane
ziemniaki zalać wrzącą
wodą i odcedzić. Wlać świeżą
wodę i ugotować
ziemniaki w mundurkach. Odcedzić, przykryć szczelnie i niech dojdą w parze.
Ser rozgnieść ze
śmietana i wymieszać z drobno posiekaną
cebula oraz
szczypiorkiem, posolić do smaku. Rozkroić
ziemniaki i podawać z
twarożkiem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: