ßßß
 
            
         Składniki:duża podwójna pierś z kurczaka6 suszonych pomidorów z oleju3 duże garści świeżego szpinaku1 duża cebula20 dag żółtego sera750 ml bulionu3 łyżki musztardy (ja dałam 2 łyżki musztardy sarepskiej i 1 delikatesowej)sól, pieprz do smaku, masło klarowane lub olejmąka do zagęszczenia sosuWykonanie:Pokrój cebulę w kosteczkę i podsmaż na maśle dodając szczyptę soli i cukru – podsmażyć do złotego koloru. Dodać szpinak, przesmażyć do miękkości, dodać pokrojone w drobną kosteczkę pomidory. Doprawić solą i pieprzem (raczej samym pieprzem, bo pomidory są słone). Ser zetrzeć na tarce.Pierś oczyść podziel na 6-7 części. Każdą część delikatnie rozbij, aby powstał „kotlet”. Posyp solą i pieprzem z obydwu stron. Przygotować prostokąty z folii aluminiowej troszkę większe od „kotletów” w ilości kotletów. Na każdy kawałek folii kłaść plaster piersi, układać na nim farsz i posypać serem, zrolować w folii. Tak przygotowane roladki wrzucać do gotującego się bulionu. Gotować około 20 minut. Po tym czasie wyjąć roladki, odpakować z folii. Do bulionu dodać musztardę, wymieszać – sos zagęścić mąką (rozrobioną mąką z zimną wodą). Do tak przygotowanego sosu wrzucić roladki i dusić jeszcze wszystko 5 minut.Smacznego!
Składniki:duża podwójna pierś z kurczaka6 suszonych pomidorów z oleju3 duże garści świeżego szpinaku1 duża cebula20 dag żółtego sera750 ml bulionu3 łyżki musztardy (ja dałam 2 łyżki musztardy sarepskiej i 1 delikatesowej)sól, pieprz do smaku, masło klarowane lub olejmąka do zagęszczenia sosuWykonanie:Pokrój cebulę w kosteczkę i podsmaż na maśle dodając szczyptę soli i cukru – podsmażyć do złotego koloru. Dodać szpinak, przesmażyć do miękkości, dodać pokrojone w drobną kosteczkę pomidory. Doprawić solą i pieprzem (raczej samym pieprzem, bo pomidory są słone). Ser zetrzeć na tarce.Pierś oczyść podziel na 6-7 części. Każdą część delikatnie rozbij, aby powstał „kotlet”. Posyp solą i pieprzem z obydwu stron. Przygotować prostokąty z folii aluminiowej troszkę większe od „kotletów” w ilości kotletów. Na każdy kawałek folii kłaść plaster piersi, układać na nim farsz i posypać serem, zrolować w folii. Tak przygotowane roladki wrzucać do gotującego się bulionu. Gotować około 20 minut. Po tym czasie wyjąć roladki, odpakować z folii. Do bulionu dodać musztardę, wymieszać – sos zagęścić mąką (rozrobioną mąką z zimną wodą). Do tak przygotowanego sosu wrzucić roladki i dusić jeszcze wszystko 5 minut.Smacznego!
