Wykonanie
«
Pomarańczowe muffinki na ...Drobiowe pulpety w sosie ... »U mnie ponownie muffiny. Tym razem o smaku
kokosowo-
kakaowe. Spód puszysty, delikatny,
kakowy. Góra nieco bardziej zbita, kokosowa, dominująca. Przepis z bloga Arabeska waniliowa .

Składniki : ( 12 sztuk )1 i 1/2 szklanki
mąki1 szklanka
cukru pudru1 łyżeczka
proszku do pieczenia1
jajko1 szklanka
mleka1/2 szklanki
olejuekstrakt
waniliowy1/2 szklanki
wiórków kokosowych1 i 1/2 łyżeczki
kakaoW jednej misce mieszamy
mąkę,
cukier,
proszek do pieczenia. W drugiej łączymy
jajko,
mleko,
olej i łyżeczkę ekstraktu
waniliowego. Do suchych składników wlewamy mokre i mieszamy za pomocą widelca lub łyżki tylko do połączenia składników.Masę dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy
kakao, mieszamy. Do drugiej dodajemy
wiórki kokosowe, mieszamy.Foremki na muffinki wykładamy papilotkami. Do każdej na spód nakładamy porcję ciasta
kakaowego a na wierzch porcję ciasta
kokosowego.Pieczemy w temp. 190°C przez ok 30-35 minut lub do tzw. suchego patyczka.Smacznego :)

niedziela, 18 lutego 2018, kuchennefascynacjepoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Polecane wpisyPiernik na ostatnią chwilę ( szybki i tani )Szybki i tani piernik na którego produkty każdy znajdzie w domu a jak nie to na pewno znajdą się w każdym pobliskim sklepie. Puszysty, mięciutki, aromatyczny, wChałwowiec jaglany a`la tiramisu bez pieczeniaW końcu udało mi się uzyskać jaglany deser, który w zupełności będzie mnie satysfakcjonował i któremu ciężko będzie mi się oprzeć..ale ale po co się opierać jakSernik
kokosowy siostry AnastazjiKolejny sernik, który wart jest powtórki. Pyszny kremowy, nie za słodki z kołderką warstwy kokosowej. Przepis z bloga Domowa
cukierenka . Składniki na spód :
Czekoladowo -
kokosowe ciasto z
tofu. Bez pieczenia.
Czekoladowe muffiny z
truskawkamiChyba przez tę deszczową pogodę miałam wielką ochotę na
czekoladę. Tak się złożyło, że do tej
pory nie piekłam
czekoladowych muffin. Dlatego wybór był prosty. JKomentarze