Wykonanie
HomeNa SłodkoCiasta13lisMuffiny
dyniowe z nadzieniem
serowymLoading...0 KomentarzyPyszne , aromatyczne , błyskawiczne w wykonaniu babeczki z dodatkiem dyni , pachnące
przyprawami korzennymi, nadziane kremowym
serkiem , posypane chrupiąca kruszonką z dodatkiem
płatków owsianych.

Ciasto1 szkl musu z dyni1/2 szkl
cukru trzcinowego1/3 szkl
mleka1/4 szkl
miodu2
jajka3 łyżki
oleju1 łyżeczka
proszku do pieczenia1/2 łyżeczki
sody1 łyżeczka
cynamonuszczypta
imbiruszczypta
soliszczypta
gałki muszkatołowej1,5 szkl
mąkiNadzienie200g
serka philadelphia1/4 szkl
cukru1 łyżeczka
waniliiKruszonka1/2 szkl
mąki1/4 szkl
płatków owsianych1/4 szkl
cukru trzcinowego4 łyżki
masłaSposób przygotowaniaZ podanych składników zrobić kruszonkę .Nadzienie : do
serka dodać
cukier i
wanilię dokładnie wymieszaćCiasto : do musu z dyni dodać
jajka ,
olej,
mleko i
miód,
cukier krótko zmiksowaćDo
maki dodać
proszek do pieczenia ,
sodę ,
sól , gałkę ,
cynamon ,
imbir,Do suchych składników dodać mokre , szybko wymieszaćPapilotki wysmarować
olejem , ułożyć w formie na muffiny , łyżką nakładać ciasto do połowy foremek , następnie
ser , przykryć reszta ciasta , posypać kruszonkąPiec około 30 minut w temp. 180*C




Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab