Wykonanie
Mój syn zażyczył sobie na kolację gofry. A, że ostatnio zrobiłam mus z dyni,
jabłka i
banana, postanowiłam go wykorzystać. Podstawowej wersji musu, mój syn, pewnie nawet nie chciałby spróbować, ale zakamuflowany w gofrach okazał się składnikiem idealnym. Ja pochłonęłam gofry z
białym serkiem z odrobiną
soli i, żeby radości było więcej posmarowałam wszystko kolejną porcją musu.
Powiem szczerze, że bardzo lubię połączenie słodko- słonych smaków. Słodki mus, lekko słony
serek i pyszne gofry. Naprawdę w listopadowy wieczór, nie potrzeba nam niczego więcej:) Przepis na gofry jest prostszy niż przygotowanie
bułki z
masłem..
Serio:D
Składniki:1
jajko250 g
mąki pszennej250 ml
mlekałyżka
cukru (użyłam
kokosowego)szczypta
soli2-3 łyżki
oleju2 łyżki mus z dyni lub
dżemu z dyni*dodatkowo:mus z dyni
serek śmietankowyinne ulubione dodatki*mus:szklanka upieczonej dyni2
jabłka1
bananWszystkie składniki zmiksuj na gładki mus.Wykonywanie:
Mąkę przesiej do miski. Dodaj
mleko,
żółtko,
sól i
olej. Wymieszaj. Ubij pianę z
białek i delikatnie wymieszaj ją do ciasta. Smaż gofry w gofrownicy. Gdy będą gotowe posmaruje je
serkiem i musem z dyni. Gofry najlepsze są od razu po przygotowaniu. Nie najlepiej znoszą przechowywanie.Smacznego!