Wykonanie
Dawno na blogu nie było naleśników. A uwierzcie mi robię je raz w tygodniu bo bardzo je lubimy. Zawsze staram się, aby za każdym razem zrobić inne, a to zmieniam farsz a to zmieniam
mąki. Tym razem zrobiłam naleśniki z samej
mąki pszennej graham. Dodałam ulubione składniki jako farsz i powstało bardzo fajne, pyszne danie. Ostatnio królują u mnie
truskawki, ale to chyba zrozumiałe. Trzeba się nimi nacieszyć
póki są.Zapraszam :-)Składniki:- 300 ml
mleka- 3
jajka- 100 ml
wody- 1 łyżka
cukru- szczypta
soli- łyżka
oleju kokosowego + do smażenia (od Woj-Len)- 200 g
mąki pszennej graham-
serek twarogowy-
dżem-
truskawkiWykonanie:Do miski wbijamy
jajka i je miksujemy, dodajemy
cukier,
mleko i
wodę. Następnie szczyptę
soli,
olej kokosowy (najlepiej go lekko podgrzać aby miał postać płynną - teraz jak jest ciepło to nie ma takiej potrzeby) i
mąkę, miksujemy jeszcze chwilkę, aż składniki się połączą. Rozgrzewamy patelnię z odrobiną
oleju kokosowego, na patelnię rozlewamy porcję ciasta i smażymy na rumiano z dwóch stron, na średnim ogniu. Naleśniki nadziewamy
serkiem twarogowym z kawałkami
truskawek i
dżemem.