ßßß
Dawno na blogu nie było naleśników. A uwierzcie mi robię je raz w tygodniu bo bardzo je lubimy. Zawsze staram się, aby za każdym razem zrobić inne, a to zmieniam farsz a to zmieniam mąki. Tym razem zrobiłam naleśniki z samej mąki pszennej graham. Dodałam ulubione składniki jako farsz i powstało bardzo fajne, pyszne danie. Ostatnio królują u mnie truskawki, ale to chyba zrozumiałe. Trzeba się nimi nacieszyć póki są.Zapraszam :-)Składniki:- 300 ml mleka- 3 jajka- 100 ml wody- 1 łyżka cukru- szczypta soli- łyżka oleju kokosowego + do smażenia (od Woj-Len)- 200 g mąki pszennej graham- serek twarogowy- dżem- truskawkiWykonanie:Do miski wbijamy jajka i je miksujemy, dodajemy cukier, mleko i wodę. Następnie szczyptę soli, olej kokosowy (najlepiej go lekko podgrzać aby miał postać płynną - teraz jak jest ciepło to nie ma takiej potrzeby) i mąkę, miksujemy jeszcze chwilkę, aż składniki się połączą. Rozgrzewamy patelnię z odrobiną oleju kokosowego, na patelnię rozlewamy porcję ciasta i smażymy na rumiano z dwóch stron, na średnim ogniu. Naleśniki nadziewamy serkiem twarogowym z kawałkami truskawek i dżemem.