Wykonanie
(2 porcje)12-14
MŁODYCH ZIEMNIACZKÓW, jak najmniejszych2-3 ZĄBKI
CZOSNKUOLIWA Z OLIWEKPRZYPRAWY: SŁODKA I
OSTRA PAPRYKA,
ROZMARYNSÓL PIEPRZnie masz wszystkich potrzebnych składników? najtańsze znajdziesz tutaj!Ziemniaczki szorujemy i dokładnie wycieramy. Przekładamy do miski, dodajemy,
przyprawy, przeciśnięty przez praskę
czosnek, ok. 2 łyżki
oliwy z oliwek. Potrząsamy miską, by
ziemniaki pokryły się równomiernie dodatkami. Układamy na folii aluminiowej, posypujemy
solą,
pieprzem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200* ok 45-50 minut (w połowie pieczenia obracamy) Gotowe!
bataty faszerowane warzywami i
orzechamichrupiące fryty z pikantnymi
przyprawami, świeżą
pietruszką i
serem feta