Wykonanie
Jakiś czas temu miałam ogromną przyjemność uczestniczyć w kolacji degustacyjnej w La Vinotheque
Wine Bar & Store mieszczącej się
budynku hotelu Hilton przy ulicy Grzybowskiej 61 w Warszawie. Chociaż znałam tą okolicę, jakoś nie kojarzyłam restauracji w tym miejscu, więc tym bardziej szłam tam z zaciekawieniem.
Okazało się, ze restauracja ta jest dosyć dobrze schowana w
budynku Hiltona i z zewnątrz raczej trudno jest ją zauważyć. Wyglądała bardziej jak sklep z
winami i przekąskami niż dobra restauracja.
Nic bardziej mylnego, po tym jak szef kuchni Waldemar Rzeszotek zaserwował nam swoje dania aż żałuje, że nie znałam tego miejsca wcześniej. Do każdego dania otrzymaliśmy też specjalnie wyselekcjonowane
wina i było absolutnie przepysznie! Dania, których mieliśmy okazję spróbować:Jako „czekadełko” otrzymaliśmy talerz
serów z pyszną
konfiturą cebulową i grissini oraz talerz
wędlin, wszystko doskonałej jakości.
Tatar z
tuńczyka z
kaparami i
kolendrą, podany z marynowanym w pomarańczach fenkułem, który podbił moje podniebienie, a fanką fenkułu nigdy nie byłam:). Rewelacyjna przystawka.
Ser kozi zawinięty w
bakłażana podany z
rukolą i
pomidorkami, niby taka prosta sprawa, a zaskakująco smaczny.
Małże w
sosie pomidorowym były serwowane równocześnie z
ostrymi krewetkami. Jestem ogromną fanką
owoców morza i wróciłabym tam tylko po nie!
Ośmiornica z sosem maślanym, przyznam, że
ośmiornicę w takiej formie
jadłam pierwszy raz. Przepyszna!
Obłędny kurczaczek!
Gruszka gotowana w
winie z sosem lemon
curd podana z kruszonką. Pycha!
Ten wieczór był bardzo udany. Świetne towarzystwo, doskonałe jedzenie i przepyszne
winko zrobiło też swoje 🙂
Jeszcze raz dziękuję za zaproszenie!Share the post "Kolacja degustacyjna w La Vinotheque
Wine Bar Ό Store"