Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Jaja faszerowane
tuńczykiemPoziomkowa Pokusa »Coś innego, smacznego i kolorowego,myślę , że przypadnie wam do gustu ten mały smakołyk.Moi domownicy byli zachwycenie i zadowoleni , każdy dostał swoje małe ciacho na talerzyku.Składniki na ciasto kruche:200 g
mąki pszennej typ 500 Kłos Pol200 g
masło100 g
ksylitol Kłos Pol2
żółtkaNadzienie:
budyń 64 g
mleko 1.1/2 szklanki
ksylitol 1 łyżka Kłos PolDodatkowo :
galaretka czerwona ( połowę z niej wsypujemy do szklanki)
galaretka żółta ( połowę z niej wsypujemy do szklanki)
jagody i
truskawki do dekoracji
groch łuskany lub w całościpapier do pieczeniaKrok 1
Mąkę wsypuje na stolnice silikonową ( wcześniej przesiałam), robię w niej dołek i dodaje
żółtka oraz pokrojone miękkie
masło i
ksylitol. Zagniatam składniki, zawijam w folię spożywcza i do lodówki na 40 minut
Galaretki wsypuje do szklanek połowę z
torebki i zalewam wrzątkiem 2/3 szklanki, mieszam do rozpuszczenia , zostawiam do ostygnięciaKrok 2Schłodzone ciasto wałkuję i wykładam małe formy do tarty dociskając boki dno i brzegi i odcinam nadmiar.Wycinam małe kwadraty z papieru do pieczenia i zakrywam foremki wsypując do środka
groch do obciążenia.Krok 3Wkładam foremki do pieca nagrzanego w 180 stopniach i piekę 7 10 minut sprawdzając by za bardzo się nie spiekły.Po upieczeniu zostawiam do przestygnięcia i wyjmuje z foremek.Krok 4Gotuję
śmietankowy budyń z
ksylitolem w mniejszej ilości
mleka i po zagotowaniu od razu przelewam do upieczonych tart.Dekoruje
truskawkami i
jagodami, wkładam do lodówki na jakieś 15 minut. Schłodzone zalewam
galaretką na przemian żółta i czerwona . Chłodzimy do zgęstnienia
galaretki, najlepsze są następnego dnia bo miękną .
poniedziałek, 10 października 2016, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .Polecane wpisyMuffiny z drobinkami
czekoladyPrzepyszne maleństwa, szybkie do zrobienia i każdemu zasmakują.Czyż nie lubimy smakołyku na jeden kęs?? Dla mnie będzie na dwa kęsy ummmm pycha. SkładnikMuffiny
czekoladowo kajmakowe
Czekoladowe słodkości, pyszne kajmakowe rarytasy. Nie można sobie wyobrazić smaku, trzeba je zrobić i skosztować czego polecam wam naprawdę ochoczo . Składniki:Muffiny z dodatkiem
kawyDziś będzie nowość kulinarna, tego jeszcze nie robiłam.Trzeba było się odważyć i
smakowo doświadczyć. Muffiny wyszły rewelacyjne o doskonałym smaku . Składniki:O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter