Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Mazurek klasyczny
Śledzie z
masłem »Taki właśnie pyszny smakołyk możecie zrobić na Wielkanoc. Wyglądają cudnie na talerzu. Smakują rewelacyjnie. Prawdziwy szał na
stole.Składniki na 12 szt125 g
masła150 g
cukru2
jajka200 g
mąki pszennej typ 500 Kłos Pol2 łyżki
kakaomleko 50 mlszczypta
proszku do pieczeniaDodatkowo:
Czekolada biała 150 gposypka kolorowa ( biało czarna) 1 sztKrok 1Potrzebne nam są "foremki " ze skorupek jaj. nożem tłuczemy skorupkę po szerszej stronie
jajka i delikatnie usuwamy skorupki. Przelewamy
jaja po kolei do miseczki. Myjemy dokładnie i osuszamy. Skorupki zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na chwile by obciekły. Do każdej skorupki wlewamy odrobinę
oleju ,następnie do góry nogami by nadmiar odciekł.Skorupki mamy już natłuszczone.Każde
jajko obwijamy folią aluminiową i wkładamy do formy na muffiny.Kok 2Do misy wsypujemy
mąkę przesianą z
proszkiem do pieczenia, dodajemy ubite
jaja z
cukrem i
mlekiem. Dodajemy
kakao i rozpuszczone
masło, mieszamy. Łyżką przelewamy ciasto do skorupek z
jajek. Pieczemy 25 minut w 170 stopniach. Po upieczeniu i wystudzeniu lekko tłuczemy
jajka i obieramy nasze jajeczka.Krok 3Rozpuszczamy
czekoladę, maczamy w niej jajeczka tak do połowy i obsypujemy posypką ( kuleczki białe i czarne).
wtorek, 15 marca 2016, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter