Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Szarlotka z
budyniemPierogi z
grzybami leśnymi i ... »Mojej rodzinie zasmakowały
ciasteczka w kształcie
pieczarek . Tym razem trochę zmodyfikowałam przepis , a
ciastka wyszły jeszcze lepsze nic ostatnio .Składniki:
mąka pszenna typ 500 Kłos - Pol 2 szklanki
mąka ziemniaczana 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
ksylitol Kłos - Pol 125 g
żółtka 2 szt
jajka 2 szt
masło 150 gDodatkowo:
czekolada 200 g
mleko 2 łyżkiWykonanie:Do misy wsypujemy przesianą
mąkę z
proszkiem do pieczenia. Dodajemy
mąkę ziemniaczaną i
ksylitol. Wbijamy jaj i dodajemy
żółtka. . Na końcu dodajemy rozpuszczone maso . Całość miksujemy mikserem na najmniejszych obrotach koło 10 minut. Zagniatamy już rękoma ciasto formując małe kuleczki które kładziemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Bierzemy butelkę od
wody mineralnej i maczamy " dziobek w błonniku
kakaowym, naciskamy prawie do końca naszą kuleczkę ciasta ( tworzy się ogonek).Pieczemy 10-15 minut w 170 stopniach . Zdejmujemy na kartkę
ciastka i zostawiamy do ostudzenia. Rozpuszczamy
czekoladę z odrobina
mleka i maczamy w niej nasze
ciastka czyli łepki .
niedziela, 04 października 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter