Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Gryczanki - Raw HappyAGD - komfort w kuchni i ... »Zachciało się zwykłej babki rodzince , ech cóż było robić . Mama do garów i piecze dla swoich milusińskich łobuzów .Składniki na babkę piaskową:5
jajek3/4 szklanki
ksylitolu fińskiego Kłos - Pol3/4 szklanki
mąki pszennej typ 500 Kłos - Pol3/4 szklanki
mąki ziemniaczanej4-5 łyżek
majonezu2 łyżeczki
proszku do pieczeniaPolewa:
czekolada mleczna 150 g
mleko 3 łyżkiWykonanie babki piaskowej :Wbijamy
jaja do misy i miksujemy, wsypujemy w międzyczasie
ksylitol , nadal miksujemy ( powinno się potroić ) .Przesiewamy
mąkę w raz z
proszkiem do pieczenia i dodajemy do masy jajecznej . Dodajemy
majonez 4 łyżki , nadal miksujemy . Przekładamy ciasto do formy silikonowej kek-
sówki ( nie smarowałam
margaryną ). Babkę pieczemy 50 minut w 180 stopniach .Wykonanie polewy:W kąpieli
wodnej rozpuszczamy
czekoladę z
mlekiem. Lekko ostudzoną polewamy chłodną babkę .Ciekawostka
Ksylitol -
Brzozowy Cukier wyprodukowany w Finlandii.Jest naturalnym słodzikiem o barwie, konsystencji i smaku
cukru, ale działającym na organizm z zupełnie odwrotnym skutkiem. Jest uzyskiwany najczęściej z drzewa brzozy.
środa, 14 października 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter