Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Mazurek
migdałowy kwadracikBabka gotowana Wielkanoc 2015 »Wielkanoc czas radości i zadumy . Każdy z nas na święta robi pyszne smakołyki by dogodzić naszym rodzinom .Tym razem będzie to babka cytrynowa.1 szk
ksylitolu3/4 szk
oleju rzepakowego Rapso1 łyżeczka
proszku do pieczenia4
jaja1 szk
mąki pszennej typ 5001 szk
mąki ziemniaczanejskóra starta z całej
cytrynysok z cytrynyDodatkowo:2
czekolady mleczne2 łyżki
mlekadekoracyjne gwiazdki żółteWykonanie babki cytrynowej:Miksujemy
białka ze szczyptą
soli.Miksujemy
żółtka z
ksylitolem na puchPrzesiewamy
mąkę pszenną i
mąkę ziemniaczaną wraz z
proszkiem do pieczenia i dodajemy do zmiksowanych
żółtek.Dodajemy
olej ( rzepakowy ma neutralny smak, a przy tym zawiera wiele cennych dla zdrowia kwasów tłuszczowych) i teraz mieszamy już tylko łyżką.Formę do babki okrągłą z rowkami smarujemy
margaryną i obsypujemy
bułką tartą.Przelewamy ciasto do formy ( jest lejące jak widać )Na koniec łyżką lub widelcem wygładzamy ciastoPieczemy 60 minut w 170 stopniach.Do garnuszka wlewamy
wodę i wkładamy miseczkę z
czekoladą i
mlekiem ( rozpuszczamy w kąpieli
wodnej ).Ostudzoną babkę polewamy
czekoladą i dekorujemy gwiazdkami żółtymiWygląda bosko . super smakuje i na
stole Wielkanocnym pięknie się prezentuję .
piątek, 03 kwietnia 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter