Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Wielkanocna
sałatka z ...Peklowana i zapiekana ... »Mazurek jak najbardziej musi być,tym razem będzie to warstwowy z nadzieniem i kolorową dekoracjąSkładniki na 4 pisanki
mąkąMąka pszenna typ 500 Kłos-Pol 300 g
mąka krupczatka 300 g
żółtka 4 szt
masło 300 g
ksylitol Kłos-Pol 100 g
proszek do pieczenia 2 łyżeczkiDodatkowo:nadzienie o smaku kukułki 300 gnadzienie o smaku
kiwi 200 gnadzienie dwie
porzeczki 100 g
czekolada dekoracyjna biała i ciemnakolorowa posypkakolorowe kuleczkiKrok 1Do misy wsypujemy odmierzoną i przesianą
mąkę( pszenną i krupczatkę) w raz z
proszkiem do pieczenia. Wbijamy cztery
żółtka, wsypujemy
ksylitol(
cukier brzozowy który możemy zastąpić
cukrem).
Masło rozpuszczamy i schłodzone dodajemy do składników. Wyrabiamy ciasto i wkładamy do lodówki na 1 godz do schłodzenia.Krok 2Ciasto schłodzone dzielimy na cztery części i wałkujemy.Przykładamy szablon i wycinamy pisanki( wyjdą cztery szt).Pieczemy po 2 szt w 170 stopniach koło 15-20 minut.Po upieczeniu nasze pisanki chłodzą się.1 blat przekładamy nadzieniem z kukułki 2 blat nadzienie dwie
porzeczki 3 blat nadzieniem z
kiwi ,boki smarujemy nadzieniem
pomarańczowym.
czwartek, 24 marca 2016, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter