Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Zapiekanka letnia z dużą ...Deser
Jagodowo bananowy na ... »JagodziankiSezon
jagodowy trwa.Dziś będą pyszne jagodzianki,jedne z lukrem drugie z
cukrem pudrem.Jagodzianki:4 szklanki
mąki pszennej typ 500 Kłos Pol5
żółtek250 ml
mleka6 łyżek
cukru brzozowego Kłos-Pol2 łyżki
masła30 g
drożdży świeżychDodatkowo :
jagody 20 łyżek opcjonalnieKrok 1Do misy wsypałam przesianą
mąkę, wbiłam
żółtka,dodałam mało, podgrzałam
mleko i rozpuściłam w nim
cukier, pokruszyłam
drożdże, całość rozmieszałam i dodałam do
mąki. Zostawiłam na 15 minut przykryte ściereczką by
drożdże miały czas na wyrośnięcie.Krok 2Po 15 minutach wyrobiłam ciasto mikserem ( końcówka hak) tak z 10 minut.Zostawiłam do wyrośnięcia na 50 minut.Po tym czasie odgazowałam ciasto.Krok 3Ciasto podzieliłam na 10 równych części, do każdej wkładałam po dwie łyżki
jagód i zawijałam bułeczkę tworząc wałeczek. Ułożyłam moje bułeczki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i "posmarowałam"
mlekiem .Przykryłam ponownie aby wyrosły 20 minut wystarczy spokojnie.Krok 4Piekłam 25 minut w 170 stopniach.Ostudzone bułeczki polukrowałam i obsypałam
cukrem pudrem.
czwartek, 07 lipca 2016, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .Polecane wpisy
Chleb Pszenno orkiszowy ze
słonecznikiemDziś pyszny chlebuś, robiłam go z rana więc będzie na kolację jak znalazł. Tym razem Pszenno orkiszowy. Składniki: 350 g
mąki orkiszowej jasnej 150 gBuły pszenne ze
słonecznikiemNo to ciąg dalszy.... następne buły
śniadaniowe ze
słonecznikiem.Delikatne i smaczne, pasują na śniadanie,kolację czy do mięcha. Składniki:
mąka pszenna tym 500Buły pszenne z
pestkami dyniOd tygodnia dzień po dniu piekę buły. W zupełności starcza nam 8 szt . Śniadanie i kolację mamy z głowy.
Pestki dyni podprażone smakuje rewelacyjnie. SkłaO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter