Wykonanie
            Blog > Komentarze do wpisu« Paluchy pszenneSernik 
bananowy z 
galaretką ... »Nie ma to jak jakaś nowość kulinarna. Człowiek zachwycony je i je ,a 
potem stwierdza że trzeba przestać bo się znudzi. Upiekłam blachę różyczek , które zostały zjedzone tego samego dnia. Więc na następny dzień znowu upiekłam i powtórzyło się to samo. To oznacza stop .pół szklanki ciepłego 
mleka50 g 
drożdży świeżych2 łyżeczki 
ksylitolu Kłos Pol3 łyżki 
mąki pszennej typ 500 Kłos PolCiasto na różyczki 
drożdżowe c.d:500 g 
mąki pszennej typ 500 Kłos Pol2 
jaja125 g 
margaryny rozpuszczonej
ksylitol niepełna szklankapół szklanki ciepłego 
mlekaDodatkowo:
jajo do posmarowania różyczekmiseczka do wykrajania kółekWykonanie rozczynu:do szklanki wlewamy 
mleko ( podgrzewamy 
mleko w mikrofali tak bedzie szybciej).Dodajemy rozkruszone 
drożdże .Wsypujemy 
cukier , mieszamy do rozpuszczenia.Dodajemy 
mąkę , mieszamy ( powstaje zawiesina) zostawiamy na 15 minut do wyrośnięcia.Wykonanie ciasta:Do misy wsypujemy 
mąkę , dodajemy wyrośnięty rozczyn .Dodajemy 
ksylitol jaja i rozpuszczoną 
margarynę.Wyrabiamy ciasto ( włączam robota i miksuje końcówka hak do połączenia składników ).Ciasto jest klejące mocno , więc dodaje 
mąkę 100 g i teraz jest takie jakie ma być :)Zostawiam do wyrośnięcia na godzinę przykryte ściereczką .Po godzinie ciasto dziele na 4 części i każdą część wałkuje .Miseczką wyciskam kółka ( średnica miseczki 12 cm ).Każde koko nacinamNa środku kółka nakładam łyżeczką nadzienie 
porzeczkowe i łączę jak na różyczkę.Wkładam do okrągłej formy jedno obok drugiego .Smaruje rozbełtanym 
jajem i piekę 35 minut w 170 stopniach ( ciasto szybko ciemnieje wiec jak zauważę to nakrywam folia aluminiową ) .






wtorek, 19 maja 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu » 
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego 
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie 
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter