« Tarta serowa z limetkamiPyszne danie rybneDla 4 osób:4 łyżki stołowe oliwy z oliwek1 drobno posiekana cebula3 drobno posiekane ząbki czosnku4 pomidory obrane ze skórki i pokrojone2 łyżki stołowe posiekanych kaparów800 g filetów ze świeżego dorsza (z braku można wziąć mrożonego)sólNa patelni rozgrzać oliwe i podsmażyć przez 10 minutcebulę i czosnek. Dodać pomidory i smazyć jeszcze kolejne 5 minut. Dodac kapary i smayć jeszcze 5 minut.Opłukac filety i oczyścić papierowym ręcznikiem. Pokroić na kawałki 8cm. Doprawić do smaku solą i dodać do sosu pomidorowego. Dusic na niewielkim ogniu przez 10 minut, następnie podawać.wtorek, 13 września 2016, karto_flanapoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »Polecane wpisyTatar z łososiaPiękna kolorystycznie kompozycja :) Dla 4 osób: 1 ogóreksól 5 łyżek kremówki wasabi w paście 1 i 0,5 limonki 1 pęczek szczypiorku po 250 g surowego wędzonego łRyba na porachPrzepisow na ryby jest mnóstwo. Ciągle odkrywam nowe :) dla 4 osób: 800 g filetow rybnych 100 ml smietany 30% 1 żółtko 50 ml białego wina 2 pory (biale części)Ryba na sałacieMajowa sałata jest po prostu pyszna. A do tego z rybą... :) Pomysł na lekki obiad. Dla 4 osób: 600 g flietow z ryby morskiej 2 łyżki masla 100 ml białego wina wŁosoś na styl greckiWygląda na to, że jednak lato o nas jeszcze nie zapomina i kilka najbliższych dni zapowiada się dość upalnie. By trochę tego chylącego się ku końcowi lata zatrzZIELONY SOS PIETRUSZKOWYZielony sos pietruszkowy 1 pęczek pietruszki 2-3 ząbki czosnku 1/4 łyżeczki soli 2 łyżki oliwy lub oleju z pestek winogronPietruszkę umyć , osuszyć i oderwać l