Wykonanie
« Powrót  Spaghetti
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
makaron 500 gramów
cebula 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
oliwa z oliwek według uznania
parmezan 100 gramówświeże
pomidory 0,5 kilogramów
bazylia świeża 4 listków
sól według uznania
kapary 100 gramówWykonanie:
Pomidorki należy wyparzyć we wrzątku, tak aby z łatwością odeszła od nich skórka,
pomidory najlepsze będą gruntowe w podłużnych owocach zwane we Włoszech jako San Marzano, są soczyste i nie mają dużo pestek nasiennych.Na
oliwie z oliwek zeszklić
cebulę z
czosnkiem, dodać
pomidorki i
bazylię, przyprawić
solą. Na koniec dodać
kapary. Następnie
makaron ugotować na ząb, wyjąć i dobrze odsączyć. Wymieszać z sosem. Podawać posypany
parmezanemAutor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z
MakaronemKomentarze:Autor: FloressData: 2009-04-30bardzo klasyczne, bardzo dobreDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: