ßßß


Składniki:1 opakowanie chleba tostowegookoło 20 plasterków szynkipół papryki czerwonej pokrojonej w plasterki1 kule mozzareli30 dkg starego żółtego sera2 jajka1 szklanka śmietany 18Sól, bazylia
oliwki czarne lub zielonepomidorszczypiorek1 cebulałyża olejuWykonanie: Piekarnik nagrzewamy do 260*C. Jajka mieszamy ze śmietaną, doprawiamy solą i bazylią. Naczynie żaroodporne wykładamy papierem do pieczenia a następnie układamy warstwę chleba na to wylewamy troszkę sosu śmietanowego. Układamy szynkę i żółty ser. Przykrywamy kolejną warstwą chleba i wykładamy wszystko aż powstaną 3 warstwy. Na wierzch ostatniej układamy oliwki, plasterki pomidora, paprykę, plastry cebulki i plastry mozzarelli. Posypujemy bazylią i szczypiorkiem. Pieczemy kilka minut, aż ser się zarumieni. Podajemy z ketchupem lub sosem czosnkowym.