Wykonanie


(ok 20-25 szt)MĄKA (może być pełnoziarnista/bezglutenowa) (150g)MASŁO (ok 80g)
GORZKA CZEKOLADA (100g posiekanej + 50g do rozpuszczenia)
MASŁO ORZECHOWE (2 łyżki)
KAKAO (bez
cukru) (50g)
CUKIER TRZCINOWY (50g)
PROSZEK DO PIECZENIA (łyżeczka)
SODA OCZYSZCZONA (łyżeczka)2-3 SUSZONE
PAPRYCZKI CHILLI (posiekane) (lub łyżeczka
płatków chilli/pół łyżeczki mielonego
chilli)W garnku (w kąpieli
wodnej) rozpuszczamy
masło i 50g
czekolady, dodajemy
masło orzechowe, mieszamy i odstawiamy. Do miski wsypujemy
mąkę,
kakao,
cukier,
chilli, posiekaną
czekoladę,
proszek do pieczenia i
sodę, mieszamy. Dodajemy wystudzoną masę wyrabiamy ciasto by powstała kula (w razie czego dosypując nieco więcej
mąki). Z ciasta formujemy kulki, układamy je w dość sporych odstepach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, spłaszczamy dłonią. Pieczemy ok 10 minut w 180*. Gotowe!

batoniki zbożowo-
orzechowe
chrupiące
ciasteczka owsiane z
żurawiną i
sezamemchrupiące
ciasteczka owsiano-
migdałowe z
solą morską (bez
mąki)
ciasteczka marchewkowo-
kokosowe