Jak w opisie – są naprawdę bardzo mocno czekoladowe – dla prawdziwych czeko i chrupomaniaków!(ok 40 ciastek)150g MASŁA1/2 szklanki KAKAO1 i 1/2 szklanki MĄKI (użyłam pełnoziarnistej)2 JAJKA1 i 1/3 szklanki CIEMNEGO CUKRU TRZCINOWEGO MUSCOVADO/ew. KSYLITOLU100g GORZKIEJ CZEKOLADY, posiekanej1 łyżeczka SODY OCZYSZCZONEJ1 łyżeczka SOLInie masz wszystkich potrzebnych składników? najtańsze znajdziesz tutaj!Piekarnik nagrzewamy do 180*C.W rondelku umieszczamy masło i kakao, podgrzewamy na małym ogniu do rozpuszczenia i odstawiamy do przestudzenia.W jednej misce łączymy ze sobą mąkę, sodę i sól.W drugiej, przy pomocy rózgi kuchennej łączymy jajka, cukier i masę maślano-kakaową.Delikatnie łączymy zawartość obu misek, na koniec dodając posiekaną czekoladę.Nabieramy łyżeczką porcje ciasta i przekładamy je na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę, zachowując spore odstępy. Pieczemy ok 10-12 minut. Gotowe! (ciastka lekko twardnieją podczas studzenia!)batoniki zbożowo-orzechowechrupiące ciasteczka owsiane z żurawiną i sezamemchrupiące ciasteczka owsiano-migdałowe z solą morską (bez mąki)ciasteczkamarchewkowo-kokosowe