Wykonanie


(2 porcje)CIASTO:MĄKA PSZENNA/BEZGLUTENOWA (może być pełnoziarnista) (120g)
MLEKO (1/2 szklanki)3
JAJKACUKIER Z
WANILIĄ (opcjonalnie)
SÓL (szczypta)DODATKI:
JOGURT GRECKI1
LASKA WANILIIŁYŻECZK MIODU/KSYLITOL1
BANANCUKIER BRĄZOWY (2 łyżki)1 ŁYŻECZKA MASŁA/
OLEJU KOKOSOWEGO/
OLIWY4 KOSTKI
GORZKIEJ CZEKOLADY, rozpuszczone
KAKAOBiałka oddzielamy od
żółtek. Do
żółtek dodajemy
mąkę,
mleko,
sól, ubijamy mikserem luz trzepaczką do powstania gęstej jednolitej masy.
Białka ubijamy na sztywno, delikatnie łączymy łyżką z masą. Ciasto nakładamy łyżką na rozgrzaną, nieprzywierającą patelnię (by lepiej się smażyły, możemy posmarować ją lekko
masłem i
oliwą. Na osobnej patelni rozpuszczamy
cukier brązowy z
masłem,
banana kroimy w plastry i smażymy 1-2 minuty z każdej strony. Każdego pankejka smarujemy z wierzchu
jogurtem wymieszanym z
wanilią i
miodem, układamy na sobie. Na wierzchu kładziemy podsmażone
banany, polewamy
czekoladą i posypujemy
kakao. Gotowe!

błyskawiczny puszysty omlet z
bananem
fit pankejki
bananowo-
twarożkowe
najlepsze i najprostsze pankejki we wszechświecie

omletonaleśnik z
czereśniami i
waniliowym serkiem