ßßß

Mam słabość na punkcie wszelakich sosow i dipów. Grille i przekąski bez nich nie mają sensu istnienia! Do sosów jogurtowych wybieram zwykle jogurt grecki – jest gęstszy i przez nieco większą zawartość tłuszczu lepiej przenosi smaki i aromaty dodatków. Możecie też zmieszać go pół na pół z gęstym naturalnym jogurtem. Dziś wersja orzeźwiająca – gęsty sos jogurtowy, miętowo-cytrynowy. Nada się idealnie zarówno jako maczanka do warzywek jak i do mięsa np szaszłyczków wołowych lub na grillaok 150g JOGURTU GRECKIEGOSOK I SKÓRKA Z 1 CYTRYNY lub limonki1 ZĄBEK CZOSNKU2 łyżki OLIWY Z OLIWEK1 łyżka POSIEKANEJ MIĘTY lub np szczypiorku czy bazyliiSÓL I PIEPRZ
7 sposobów na super marynaty do mięs i warzyw
domowe tacos z indykiem i ostrym sosem z awokado
grzanki z pysznym oliwkowym pesto