Wykonanie
Maj 31, 2016 Maj 31, 2016 Maj 31, 2016 11:37 napisane przez
Miss BerryOstatnio upolowałam gofrownicę. I to nie byle jaką gofrownicę, tylko królową instagrama, czyli gofrownicę o specjalnym kształcie. Ni to kwiatek, ni to serduszka. Tak czy siak, wygląda pięknie. Postanowiłam zrobić gofry bez użycia
mąki i
cukru, które nie będą miały w sobie tony węglowodanów. Myślę, że wyszło całkiem nieźle – 1 gofr to 166 kcal, z czego tylko 7,6 g to węglowodany.Zamiar
mąki użyłam bezglutenowych
płatków owsianych, które szybciutko zmieliłam w blenderze.
Biały cukier zastąpiłam odrobiną ekstraktu ze
stewii, a zwykłe
krowie mleko,
napojem ryżowym. Wyszły znakomicie. Kolejny idealny przepis na weekendowe śniadanie. Spróbujcie sami.W przyszłości możecie spodziewać się innych przepisów na gofry – na pewno
będę eksperymentować ze zdrowymi wersjami ciasta. Co powiecie na gofry
kokosowe lub gryczane? Będzie dużo frajdy z przygotowywaniem tych przepisów!Jeśli marzy Wam się gofrownica w kształcie
serce, możecie kupić ją w Polsce przez internet. Ceny zaczynają się już od 60 złotych. Tutaj znajdziecie kilka przykładowych ofert z ceneo:Przepis na bezglutenowe gofry owsiane znajdziecie poniżej.

Bezglutenowe gofry owsianeAuthor:
Miss BerryCzas przygotowania: 10 minutCzas gotowania: 15 minutW
sumie: 25 minutPorcje: 4SkładnikiCiasto na gofry50 g
płatków owsianych1 łyżeczka
proszku do pieczenia3
jajka2 łyżki
oleju kokosowego80 ml
mleka (krowiego,
kokosowego,
ryżowego lub
orzechowego)odrobina
aromatu waniliowego½ łyżeczki ekstraktu ze
stewiiDo podania
bananświeże borówkiPrzygotowanie
Płatki owsiane włożyć do blendera i zmiksować na
mąkę. Przesypać do miski.Do miski z
płatkami owsianymi dodać
jajka,
proszek do pieczenia,
mleko,
aromat waniliowy, ekstrakt ze
stewii oraz roztopiony
olej kokosowy.Wymieszać do połączenia, a następnie odstawić na 10 minut.Wymieszać raz jeszcze i wlać do gofrownicy.Smażyć przez około 5 minut.Podawać z sosem
czekoladowym i świeżymi
owocami. Smacznego!Wartości odżywczeRozmiar porcji: 72 g Kalorie: 166 kcal Tłuszcze: 11,8 g Węglowodany: 7,6 g Błonnik: 1,11,1 g
Białko: 6,4 g3 . 5.3208



Podoba Ci się ten przepis?Przypnij go do swojej tablicy na Pintereście, Stylowi lub Zszywka. Zapisując go w swojej kolekcji zainspirujesz innych!

Kim jestem?
Miss BerryJestem
Jagoda. Studiuję, pracuję na pół etatu, prowadzę bloga kulinarnego i własne mini studio graficzne jako freelancer. Robię to, co sprawia mi przyjemność, staram się prowadzić zdrowy tryb życia, kolekcjonować szczęśliwe chwile i doceniać każde doświadczenie w życiu.Napisz do mnie