Wykonanie
0 LikesPodziel się:


Mega mega mega
czekoladowe, miękkie, bardzo zdrowe no i przede wszystkim proste jak marzenie
ciastka. Można jeść bez grzechu ! Choć podchodziłam do tego sceptycznie,
awokado zamiast
masła sprawdziło się super!100g dojrzałego, bardzo miękkiego
AWOKADO1/3 szklanki
KAKAO (bez
cukru)1/2 szklanki
CUKRU KOKOSOWEGO/TRZCINOWEGO + 3 łyżki do posypania
ciastek60g
PŁATKÓW OWSIANYCH100g
CZEKOLADY (użyłam gorzkiej)1
JAJKO1 płaska łyżeczka
SODY OCZYSZCZONEJPołowę
czekolady rozpuszczamy (w mikrofalówce lub kąpieli
wodnej) i studzimy. Resztę
czekolady siekamy.
Płatki wrzucamy do blendera i blendujemy na proszek. Dodajemy
awokado,
cukier,
sodę,
jajko, ponownie blendujemy. Dodajemy
kakao, rozpuszczoną i posiekaną
czekoladę. Całość mieszamy łyżką (powinno powstać gęste ciasto). Porcje ciasta nakładamy łyżeczką na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę zachowując odstępy. Posypujemy
cukrem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180* ok 10-12 minut.

szybkie ciacha
dyniowo-
orzechowe
megachrupiące owsiane ciacha z
orzechami
mega zdrowe ciacha z
czekoladą,
orzechami,
żurawiną i..
fasolą!

Podziel się: