ßßß

Migawki z jesiennej wizyty u JEdyni pojawią się wkrótce w oddzielnym wpisie.Składniki:300 g dyniowego puree1/2 szklanki kakao1/2 szklanki mąki żytniej razowej1/2 szklanki cukru2 jajka100 g roztopionej czekolady2 łyżeczki cukru waniliowego1/2 łyżeczki sody oczyszczonejWykonanie:Wszystkie podane składniki dokładnie mieszamy. Jeśli Twoje puree dyniowe jest bardzo gęste polecam dodać kilka łyżek mleka. Ciasto przekładamy do kwadratowej, silikonowej formy o wymiarach ok. 20x20 cm i pieczemy ok. 20 minut w 180 stopniach.Następnie brownie dokładnie studzimy i dopiero wtedy kroimy w kostkę. Ciasto jest dość mokre i wilgotne, jeśli nie lubicie takiego brownie, wystarczy zmniejszyć ilość puree.
Smacznego!