Wykonanie
Dzień dobry!Kto z Was nie lubi brownie? Chyba nikt :-). Pyszne, ciężkie, wilgotne i aż zapychające ciasto. Pełne pysznej i kochanej przez każdego
czekolady! Tym razem postanowiłam przygotować je z
dyniowym puree, w końcu mamy właśnie
dyniowy sezon, a ja będąc w odwiedzinach u JEdyni zaopatrzyłam się w kilka dorodnych sztuk :-).


Migawki z jesiennej wizyty u JEdyni pojawią się wkrótce w oddzielnym wpisie.Składniki:300 g
dyniowego puree1/2 szklanki
kakao1/2 szklanki
mąki żytniej razowej1/2 szklanki
cukru2
jajka100 g roztopionej
czekolady2 łyżeczki
cukru waniliowego1/2 łyżeczki
sody oczyszczonejWykonanie:Wszystkie podane składniki dokładnie mieszamy. Jeśli Twoje puree
dyniowe jest bardzo gęste polecam dodać kilka łyżek
mleka. Ciasto przekładamy do kwadratowej, silikonowej formy o wymiarach ok. 20x20 cm i pieczemy ok. 20 minut w 180 stopniach.Następnie brownie dokładnie studzimy i dopiero wtedy kroimy w kostkę. Ciasto jest dość mokre i wilgotne, jeśli nie lubicie takiego brownie, wystarczy zmniejszyć ilość puree.

Smacznego!