ßßß
Bardzo lubię naleśniki i często je modyfikuje. Tym razem naleśniki z mleczkiem kokosowym i dodatkiem błonnika jabłkowego. Wyszły pyszne, bardzo delikatne. Z pewnością jeszcze kiedyś zrobię wersję z użyciem mleka kokosowego, to super dodatek do naleśników zamiast zwykłego mleka. Ja dodałam borówki, ale można dodać każde owoce. Wykorzystałam produkty firmy Skworcu . Polecam.Zachęcam do wypróbowania :-)Składniki:- 4 jajka- 280 g mąki pszennej- 400 ml mleczka kokosowego Skworcu- 240 ml wody- szczypta soli- 2 łyżeczki cukru malinowego Skworcu- 4 łyżeczki błonnika jabłkowego Skworcu- 1 łyżeczka cukru waniliowego Skworcu- 400 g twarogu półtłustego- 100 g jogurtu naturalnego- 3 łyżeczki cukru marcepanowego Skworcu- 300 g borówek amerykańskichWykonanie:Do naczynia miksującego wkładamy jajka i cukier malinowy, miksujemy. Dodajemy mleczko, wodę, sól, mąkę, błonnik jabłkowy i cukier waniliowy. Wszystko razem miksujemy aż składniki się połączą. Z ciasta smażymy naleśniki. Ja zmiksowałam wszystko w Thermomix - czas 20 sek, obr.6-7.Do miski wkłądamy twarożek, jogurt, cukier marcepanowy i ugniatamy widelcem wszystko razem.Na naleśnik nakładamy łyżkę twarogu, kładziemy kilka borówek i zawijamy. Posypujemy po wierzchu borówkami.Smacznego :-)

