Wykonanie

Bardzo lubię naleśniki i często je modyfikuje. Tym razem naleśniki z
mleczkiem kokosowym i dodatkiem błonnika
jabłkowego. Wyszły pyszne, bardzo delikatne. Z pewnością jeszcze kiedyś zrobię wersję z użyciem
mleka kokosowego, to super dodatek do naleśników zamiast zwykłego
mleka. Ja dodałam
borówki, ale można dodać każde
owoce. Wykorzystałam produkty firmy Skworcu . Polecam.Zachęcam do wypróbowania :-)Składniki:- 4
jajka- 280 g
mąki pszennej- 400 ml
mleczka kokosowego Skworcu- 240 ml
wody- szczypta
soli- 2 łyżeczki
cukru malinowego Skworcu- 4 łyżeczki błonnika
jabłkowego Skworcu- 1 łyżeczka
cukru waniliowego Skworcu- 400 g
twarogu półtłustego- 100 g
jogurtu naturalnego- 3 łyżeczki
cukru marcepanowego Skworcu- 300 g
borówek amerykańskichWykonanie:Do naczynia miksującego wkładamy
jajka i
cukier malinowy, miksujemy. Dodajemy mleczko,
wodę,
sól,
mąkę, błonnik
jabłkowy i
cukier waniliowy. Wszystko razem miksujemy aż składniki się połączą. Z ciasta smażymy naleśniki. Ja zmiksowałam wszystko w Thermomix - czas 20 sek, obr.6-7.Do miski wkłądamy
twarożek,
jogurt,
cukier marcepanowy i ugniatamy widelcem wszystko razem.Na naleśnik nakładamy łyżkę
twarogu, kładziemy kilka
borówek i zawijamy. Posypujemy po wierzchu
borówkami.Smacznego :-)






