Wykonanie
Pyszne są, po raz pierwszy zrobiłam ciasto z dodatkiem
masła i
powiem, że się nie zawiodłam, było elastyczne i świetnie się lepiło, generalnie bardzo polecam :)
ciasto:0,5 kg
mąki pszennej tortowejokoło 1 szklanki gorącej
wody1,5 łyżki
masła1
jajosólfarsz:30 dag
twarogu półtłustego
żółtko1 łyżeczka
cukru waniliowegocukier do smakuW gorącej wodzie rozpuścić
masło, do
mąki dodać
sól i
jajo, zagnieść, dodać
wodę z
masłem i znów wszystko zagnieść do uzyskania elastycznego ciasta.
Ser wymieszać dokładnie z
żółtkiem,
cukrami. Wałkować ciasto, wykrawać kółeczka, nakładać farsz, zalepiać dokładnie brzegi. Wrzucać na lekko osolony wrzątek i gotować do miękkości (u mnie około 6 minut).