Wykonanie
Bardzo lubię kiedy nadchodzi weekend. Mam wtedy czas dla siebie, na pyszne śniadanie i aromatyczną
kawę z moim mężem. Niestety wolne dni tak szybko mijają. Na śniadanie w sobotę zrobiłam
sałatkę makaronową, tak jakoś za mną chodziła. Dodałam składniki, które świetnie się ze sobą komponują.Powstała pyszna propozycja. Bardzo nam smakowała. Po takim śniadaniu mam duży siły i energii na cały dzień, aż do obiadu.
Mogę góry przenosić - czytaj sprzątać jak huragan.Zapraszam na
sałatkę :-)Składniki:- 100 g
makaronu orkiszowego Fusilli Bio-Fabijańscy- 100 g wędzonego
filetu z kurczaka- 100 g
sera żółtego- kilka
pomidorków koktajlowych-
papryka czerwona szpiczasta- 1/3 opakowania
roszponki (30 g)- garść
rodzynek- łyżka
oliwy- łyżka
wody- łyżeczka
musztardy- łyżeczka
miodu spadziowego
Miody-Polskie-
sól,
pieprzWykonanie:
Makaron gotujemy all dente we wrzącej i osolonej wodzie z łyżką
oliwy, odcedzamy i przelewamy zimną
wodą. Przekładamy do miski. Dodajemy pokrojony w kawałki
ser,
filet z kurczaka,
paprykę. Wrzucamy
pomidorki pokrojone na ćwiartki.
rodzynki i
roszponkę. Z
oliwy,
wody,
musztardy,
miodu,
soli i
pieprzu robimy dressing i polewamy nim
sałatkę, mieszamy i przekładamy na talerze. Jeżeli
miód mamy już skrystalizowany to należy go lekko podgrzać, aby był bardziej płynny.