Super śniadanko!Z powodzeniem można wykorzystać wczorajszą bułkę :)Składniki:~jedna bułka (u mnie ze słonecznikiem)~jajko~2 plasterki szynki/chudego boczku~parę gram sera dowolnego~malutka cebulka~pół chili~sól, pieprzWykonanie:Bułkę przekroić u samej jej góry i wyjąć miękki środek.Na patelni podsmażyć szynkę z cebulką i papryką a następnie wyłożyć na dół bułki, położyć plaster sera (u mnie brie)wbić jajko posolić i popieprzyć.Wstawić do rozgrzanego na 180 stopni piekarnika na ok 12-15 min.Tak, aby żółtko wciąż było płynne.Ja dodatkowo dodałam jeszcze troszkę parmezanu na górę ;)Można jeść samą bułkę,ja dodatkowo podaję ją z sałatką z rukoli, papryki, cebulki i pomidorka.Po przekrojeniu żółtko powinno się rozlać tworząc sos.