Wykonanie
Witajcie.Dziś mam dla Was przepis na danie proste, ale bardzo odżywcze i pełne smakowitych składników. Tym razem inspirowane kuchnią kolorowego, pełnego kontrastów Meksyku. Danie w sam raz na szybki obiad, może być alternatywą dla typowego kotleta z
ziemniakami. Podane z zieloną surówką w zupełności zaspokoją apetyt smakosza.Składniki, które widzicie na fotkach to :- naleśnik-
czerwona fasola (puszka),-
suszone pomidory-
papryka-
ser żółty oraz
tarta mozzarella-
pierś kurczaka,-
cebulka-
pieczarki-
kukurydza-
przyprawy :
sól,
pieprz,
chilli,
czosnek,
oregano,
tymianekMoja wersja jeszcze "zimowa" zakłada wszystkie składniki przygotowane na ciepło. Smażę
mięso kurczaka, przykrywam na chwilę i gdy zmięknie zrzucam na talerz, doprawiam. Podobnie na tej samej patelni taktuję
pieczarki,
cebulę.
Czerwona papryka wymaga podlania
wodą i przykrycia na parę minut.
Czerwona fasola i
kukurydza z puszki oraz
suszone pomidory wymagają jedynie podgrzania. Kolejne naleśniki wypełniam farszem, składam i jeszcze raz podgrzewam by lekko stopić
ser. Wszystko ! Smacznego !