Pięknie się prezentuje, połączenie smaków wg nas świetne. Polecam do wypróbowania :)P.S. W wersji de luxe zamiast makaronu można dodać selera konserwowego.300 gramów szynki konserwowej100 gramów drobnego makaronu (gramatura przed ugotowaniem)2 średnie pory (część jasna)1 puszka kukurydzy1 puszka ananasa150 gramów startego na dużych oczkach żółtego sera5 - 6 jajek ugotowanych na twardopęczek szczypiorkusos:1 mały rzadki jogurt naturalny2 - 3 łyżki majonezuewentualnie 1 łyżka tartego chrzanu jeśli ktoś lubisólczarny zmielony pieprzMakaron ugotować w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, odcedzić, przelać zimną wodą, ponownie osączyć.Pora posiekać na półplasterki, przelać wrzątkiem, osączyć.4 jaja posiekać drobno, dwa odłożyć do dekoracji.Kukurydzę osączyć z zalewy.Ananasa również osączyć i pokroić na małe kawałki.Szynkę pokroić w kosteczkę.Szczypiorek posiekać.Składniki sosu wymieszać ze sobą dokładnie.W dużej misce układać:makaronszynkę (w tym momencie polać sosem)poryananasykukurydzęposiekane jaja (w tym momencie polać resztką sosu)starty żółty serszczypiorek na wierzchu poukładać pokrojone w ćwiartki jajaSałatkę schłodzić w lodówce.