Wykonanie

Po raz pierwszy zaserwowała nam ją moja córka.Było to ładnych parę lat temu.Miała w gimnazjum zajęcia kulinarne i chciała się bardzo pochwalić nabytymi umiejętnościami.Raczej omijała kuchnię szerokim łukiem, więc przystaliśmy z entuzjazmem na ten Jej nagły zryw;-)Od tamtego dnia od czasu do czasu pojawia się u nas na
stole.Pewnie znana większości, ale tak ku przypomnieniu;-)

Składniki:1 podwójna
pierś z kurczaka,1 puszka
kukurydzy,4-5
ogórków korniszonów,1
cebula czerwona,pół średniej
kapusty pekińskiej,
majonez,
jogurt naturalny,
kechup,1 łyżka
oleju rzepakowego,
sól,
pieprz,
oregano.Przygotowanie:
Mięso z kurczaka umyć, wysuszyć i pokroić w paski lub kostkę.
Mięso zamarynować w
oleju, z
solą,
pieprzem i
oregano. Odstawić na minimum 0,5 h. Na rozgrzanej patelni podsmażyć
mięso. Pokroić w kostkę
cebulę,
ogórki, poszatkować
kapustę.
Majonez wymieszać z
jogurtem wg uznania (może być sam
majonez). Układać warstwowo w kolejności:
mięso,
cebula,
sos majonezowy,
kukurydza,
ogórki,
kechup,
kapusta.
Sosu majonezowego i
kechupu dać tyle, aby pokryło 1 warstwę. Odstawić do lodówki na minimum 0,5 h.