ßßß
2 filety z kurczaka1 puszka kukurydzy konserwowej5 sporych korniszonów1 czerwona papryka1/2 główki kapusty pekińskiej2 małe czerwone cebuleSos:400g serka homogenizowanego1 mały jogurt naturalnykeczupsól, pieprz1. Filety z kurczaka kroimy w kostkę, mieszamy z łyżką oleju i przyprawą do gyrosa (w sporej ilości). Podsmażamy i studzimy.2. Paprykę, korniszony i cebulę kroimy w kostkę.3. Kapustę piekińską siekamy, kukurydzę odsączamy z zalewy.4. Przygotowujemy sos: wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Keczup, sól i pieprz dodajemy do smaku.5. W dużej misce układamy kolejno składniki: filety, cebulę, 1/2 sosu, ogórki, papryka, 1/2 sosu, paprykę, kapustę pekińską.6. Schładzamy w lodówce przez minimum godzinę.