ßßß
Przeglądając ostatnio internet natrafiłam na przepis kurczaka w panierce jak w KFC..Postanowiłam zrobić w ten sposób ale nie kurczaka a filety z dorsza..Zapewniam wyszły przepyszne…Można podać jako danie główne lub na imprezę z sosem czosnkowym..Składniki :na 1 osobę3 kawałki dorsza filetowanego7-8 krakersów3 łyżki jogurtu naturalnegoolej do smażenia.1 łyżeczka soku z cytrynymarynata:1 łyżka oleju1 łyżeczka tymianku1 ząbek czosnkusól.pieprzoczywiście można dodać ulubione zioła.ja lubię ten skład marynaty..ale to zależy od indywidualnych upodobań smakowychWykonanie :Po umyciu dorsza skrapiamy sokiem z cytryny .wkładamy do marynaty.wykonanej z wyżej podanych składników tzn..w kubku dokładnie wymieszaną mątewką ..odstawiamy na minimum 3 godziny do lodówki…Rozgniatamy krakersy ..na jeden talerzyk dajemy jogurt a na drugi pokruszone krakersy..
Filety maczamy w jogurcie a następnie w krakersach..smażymy na złoty kolor z obu stron..Podajemy z ryżem lub frytkami z ulubioną surówką..u mnie z sosem czosnkowymSmacznego ..Powiązany przepis:flaki wołowezapiekanka z ryżem i mięsem schabowymWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisysurówka ze szczawiemciasto marchewkowe z krememsałatka chrzanowaAKTUALNOŚCIALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIICIASTADANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z KARKÓWKIDESERYKREMYNAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKIRYBY / OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStronyCIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY STOLEWspółpracaPopularne przepisyzapiekanka z ryżem, kurczakiemchałwowiec bez pieczeniaMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy