Wykonanie
HomeRYBY /
OWOCE MORZAlin smażony marynowany
Polecam przepis na
lina marynowanego..Wyszedł na prawdę przepyszny ..Nie wiem czy to dzięki
tabasco ..Pierwszy raz zrobiłam
rybę w ten sposób/chodzi o marynatę i na pewno nie ostatni..Składniki :1 szt
lina około 1 kg1 łyżka
soku z cytrynymarynata:3 ząbki
czosnku1 łyżka
tabascosólpieprz świeżo zmielony1 łyżka
tymianku2 łyżki
olejumąka do panierowania
olej do smażeniaWykonanie :
Rybę oczyszczamy z łusek..kroimy na dzwonki..skrapiamy
sokiem z cytryny łacznie ze środkiem
ryby..Wykonujemy marynatę tzn .łączymy wszystkie składniki .dokładnie mieszając ..nacieramy nią
rybę i odstawiamy na kilka godzin do lodówki..Ja zawijam każdy kawałek w folię..
Rybę wyciągamy około 1 godziny przed smażeniem..i na rozgrzany tłuszcz kładziemy
lina obtoczonego w
mące..obsmażamy na złoty kolor..Przykrywamy i na małym ogniu dusimy 15 minut..Podajmy z frytkami i surówką..SmacznegoPowiązany przepis:
schabowy pod pierzynkąbanoffee
czekoladoweWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisysurówka ze
szczawiemciasto
marchewkowe z kremem
sałatka chrzanowaAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIICIASTADANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIDESERYKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisyzapiekanka z
ryżem,
kurczakiemchałwowiec bez pieczeniaMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy