ßßß
Składniki:4 duże jajka, 1,5 szklanki cukru brązowego, 1 szklanki mąki, pół kostki masła, 3 łyżki kakao, mleko opcjonalnie, 2 łyżeczki cukru waniliowego, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, dowolne owoce (w moim przypadku jabłka i gruszki)Przygotowanie:Masło ucieramy z cukrem na gładką masę, następnie dodajemy jajka i całość ubijamy tak długo, aż masa nabierze puszystości i stanie się biała. Następnie dodajemy 1 szklankę mąki i 3 łyżki kakao, cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia. Miksujemy aż powstanie jednolita masa. Jeżeli masa jest zbyt rzadka dodajemy 2-3 łyżki mąki, natomiast jeżeli za gęsta dolewamy kilka łyżek mleka. Gotowe ciasto przekładamy do formy (w moim przypadku sylikonowa) wykładamy owoce na wierzch. Całość pieczemy około 30 min w 175 stopniach.