ßßß
Składniki :* 6 jajek* szklanka cukru* 1,5 szklanki mąki pszennej* 0,5 szklanki kakao* 2 łyżeczki proszku do pieczenia* słoiczek dżemu jagodowego* szklanka wrzątku* sok z połowy pomarańczy* litr kremówki* serek mascarpone* łyżka cukru pudru* owoce do dekoracji
Przygotowanie :Jajka ubić dodając cukier. Przesiać mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Wymieszać ciasto mikserem. Przelać do tortownicy, piec 40 minut w 180 stopniach do suchego patyczka. Wystudzić i przekroić na trzy blaty. Każdy nasączyć wodą wymieszaną z sokiem z pomarańczy. Kremówkę dobrze ubić, dodać mascarpone i cukier puder. Każdy blat biszkoptu posmarować dżemem i kremem. Tort dekorować wedle uznania. Boki tortu można obsypać czekoladą lub wiórkami kokosowymi. Ułożyć owoce i dobrze schłodzić.