Wykonanie
Już dawno go nie robiłam, więc postanowiłam że będzie dziś na obiad. Do tego pyszna surówka z białej
rzepy.

Składniki: na 1 szt.
schab około 12dag na osobęplaster
sera salami 1 cmgrubszy plaster
boczkudwa plasterki
szynkiplaster
pomidoragałązka
natki pietruszkisól,
pieprzu mnie knorr do
mięsjajkobułka tartamąkaolejOpis wykonania:Kotlet dokładnie rozbijamy od wewnątrz na zewnątrz, uważając by zbytnio nie podziurawić
mięsa.Płat powinien być na tyle duży by swobodnie móc zrobić sakiewkę.
Mięso oprószamy
solą i
pieprzem, kładziemy dwa plasterki
szynki,
ser,
boczek,
pomidor,
pietruszkę, posypujemy
przyprawą.Zawijamy tworząc sakiewkę, panierujemy podwójnie w
jajku i
bułce tartej, smażymy na rozgrzanym
oleju na mniejszym ogniu tak by kotlet zbytnio się nie przypiekł i usmażył w środku.


Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy