ßßß
Cookit - przepis na Pęczotto na drobiowych żołądkach
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pęczotto na drobiowych żołądkach
Składniki
Bazylia
Cebula
Chili
Majeranek
Marchew
Natka pietruszki
Ogórek kiszony
Pieprz
Pietruszka
Sól
Żołądki drobiowe
Wywar
Wykonanie
500 g
żołądków drobiowych
1
marchewka
1
pietruszka
1
cebula
1 szkl pęczaku3 szkl
wywaru
z gotowania żołądków
sól
pieprz
szczypta
chili
1 łyzka suszonych
kiszonych ogórków
bazylia
majeranek
natka pietruszki
Żołądki umyć, dodać
cebulę
, zalać 4 szklankami
wody
i ugotować do miękkości. Wyłowić i pokroić na mniejsze kawałki.Do garnka wrzucić żołądki, posiekaną
cebulę
i pokrojoną drobno
marchewkę
i
pietruszkę
. Podsmażyć lekko, dodać pęczak , chwilę potrzymać na ogniu i dodać 2 szkl
wywaru
i
przyprawy
.Gotować pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając. Następnie dodać resztę
wywaru
i jeszcze dusić. Kiedy pęczotto jest ugotowane, powinno być kleiste a nie sypkie. Pozostawić jeszcze na 15 min pod przykryciem.Obficie posypać
natką pietruszki
.
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2016/03/peczotto-na-drobiowych-zoadkach.html
Przepisy powiązane
Krem z żółtych pomidorów
Ozorki z warzywami w sosie własnym z kluskami śląskimi
Indyk z warzywami z szybkowara i kluski śląskie
Zupa ogórkowa
Makaronowe gniazda z pulpetami
Składniki powiązane (0)