ßßß


Biszkopt:8 jaj1 szklanka cukru1 szklanka mąki pszennej2 łyżki kakao1 łyżeczka proszku do pieczeniaWykonanie:Białka ubić na sztywną pianę, utrwalić cukrem, ciągle ubijając dodać żółtka. Mąkę przesiać z proszkiem i kakao, a następnie delikatnie połączyć z ubitymi jajami. Ciasto przełożyć do wyścielonej papierem do pieczenia blaszki 21x32 i upiec w 180 st. C. Po wystudzeniu ciasto przekroić na dwa blaty.Składniki:1 kg sera białego1 szklanka cukru1 budyń1 szklanka mleka do budyniu2 jajka1 kostka margaryny lub masłasok z 1 cytrynycukier waniliowyWykonanie:Ser zmielić, przełożyć do naczynia. Wstawić je do garnka z wodą. Dodać margarynę, jajka, cukier, cukier waniliowy i zagotować. Następnie dodać budyń wymieszany z zimnym mlekiem i ponownie zagotować. Można dodać soki skórkę otartą z 1 cytryny.Kawowa pianka:400 ml zimnego mleka2 śnieżki3 łyżki kawy Inka4 łyżeczki żelatynyWykonanie:Żelatynę zalać niewielką ilością zimnej przegotowanej wody, pozostawić do napęcznienia, następnie podgrzać do momentu aż żelatyna zrobi się płynna (nie gotować!).Do zimnego mleka dodać kawęi śnieżki wymieszać, a następnie ubić. Do ubitej masy dodać letnią żelatynę.Przełożenie ciasta:Pierwszy blat biszkoptuPrzestudzony serDrugi blat biszkoptuPianka kawowadrobna kawaSmacznego!