Wykonanie
Już dawno nosiłam się z zamiarem przygotowania sernika gotowanego, lecz dla wzbogacenia jego smaku dodałam jeszcze piankę
kawową. Do jej przygotowania użyłam
kawy Inka, aby bezkarnie mogły sięgać po nie dzieci.


Biszkopt:8 jaj1 szklanka
cukru1 szklanka
mąki pszennej2 łyżki
kakao1 łyżeczka
proszku do pieczeniaWykonanie:
Białka ubić na sztywną pianę, utrwalić
cukrem, ciągle ubijając dodać
żółtka.
Mąkę przesiać z proszkiem i
kakao, a następnie delikatnie połączyć z ubitymi
jajami. Ciasto przełożyć do wyścielonej papierem do pieczenia blaszki 21x32 i upiec w 180 st. C. Po wystudzeniu ciasto przekroić na dwa blaty.Składniki:1 kg
sera białego1 szklanka
cukru1
budyń1 szklanka
mleka do budyniu2
jajka1 kostka
margaryny lub
masłasok z 1
cytrynycukier waniliowyWykonanie:
Ser zmielić, przełożyć do naczynia. Wstawić je do garnka z
wodą. Dodać
margarynę,
jajka,
cukier,
cukier waniliowy i zagotować. Następnie dodać
budyń wymieszany z zimnym
mlekiem i ponownie zagotować. Można dodać
soki skórkę otartą z 1
cytryny.Kawowa pianka:400 ml zimnego
mleka2
śnieżki3 łyżki
kawy Inka4 łyżeczki
żelatynyWykonanie:
Żelatynę zalać niewielką ilością zimnej przegotowanej
wody, pozostawić do napęcznienia, następnie podgrzać do momentu aż
żelatyna zrobi się płynna (nie gotować!).Do zimnego
mleka dodać
kawęi śnieżki wymieszać, a następnie ubić. Do ubitej masy dodać letnią
żelatynę.Przełożenie ciasta:Pierwszy blat
biszkoptuPrzestudzony
serDrugi blat
biszkoptuPianka kawowadrobna
kawaSmacznego!