Wykonanie
            Babeczki, muffinki 
czekoladowe z kremem 
truskawkowym idealne na walentynki i nie tylko. Ozdobiłam je różami i serduszkami z 
cukru pudru.

SKŁADNIKI : na 12 sztuk150 g 
masła6 łyżek 
oleju rzepakowego2 łyżki ciemnego 
kakao100 g 
cukru2 
jajka200 ml 
mleka300 g 
mąki pszennej2 płaskie łyżeczki 
proszku do pieczeniaMASA :400 ml 
śmietany 30 %2 
cukry waniliowe1 łyżka 
cukru20 dkg zmiksowanych 
truskawek ( mogą być mrożone )1 duża łyżka z czubkiem 
żelatyny rozpuszczonej w 1/4 szklance wrzątkudo ozdoby serduszka z masy lukrowejPRZYGOTOWANIE :Bardzo zimną 
śmietanę ubijamy z 
cukrami na sztywno, następnie dalej ubijając dodajemy mus z 
truskawek i wlewamy rozpuszczona, ostudzoną 
żelatynę. 
Śmietanę odkładamy do lodówki aż stężeje.
Margarynę, 
mleko i 
kakao zagotować, dokładnie wymieszać i ostudzić. Całe 
jajka ubijamy mikserem z 
cukrem, wlewamy masę 
czekoladową, 
olej rzepakowy i wsypujemy 
mąkę z proszkiem. Mieszamy.Blaszkę na muffinki wykładamy papilotkami, nakładamy po dużej łyżce ciasta i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 *C, przez około 25 minut, babeczki studzimy.
Śmietanę nakładamy do szprycy i dekorujemy babeczki, ozdabiamy według uznania.
Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega - 3 i dla tego codziennie używam go do przygotowania przeróżnych dań, surówek i wypieków.logo pokochaj 
olej rzepakowy
