ßßß
Składniki: na 4 porcje4 duże ziemniaki1 batat1 duża cebula1 czosnek solo2 łyżki olejusól i czarny pieprz do smaku600 g fileta z łososia1 łyżka posiekanego koperku1 łyżka pokrojonego szczypiorkupieczone buraczki, marynowane w occiePokrój cebulę i czosnek w kostkę. Zeszklij na oleju. Obierz ziemniaki i batata, pokrój w kostkę i dodaj do cebuli. Smaż mieszając od czasu do czasu, tak aby warzywa równomiernie się zrumieniły. Pokrój łososia w kostkę i usmaż na drugiej patelni. Dodaj do warzyw wraz z koprem i wymieszaj. Na oddzielnej patelni usmaż jajka sadzone. Podaj danie z jajkiem, posypane szczypiorkiem i buraczkami.Polecane przepisyPytt i panna – prostota szwedzkiej kuchniPytt – danie typowo szwedzkieSzybko i tanioDzisiaj budzetowka