Wykonanie
Uwielbiam
kokos, więc naleśniki
kokosowe typu pancakes to coś dla mojego podniebienia zresztą nie tylko mojego. Moje dziecię pochłonęło je w mgnieniu oka. Pyszne naleśniki
kokosowe to coś dla każdego. Naleśniki to bardzo popularne danie na śniadanie czy na deser . Jeśli gotuję zupę na obiad to naleśniki serwuję na drugie danie.

Składniki: na 12 naleśników250 ml
kokosowego mleka100 g
pszennej mąki100 g
kokosowych wiórków1 łyżeczka
soli1
jajkoolej do smażeniaDo podania
jogurt limonkowo miodowymango
Zmiksuj
kokosowe wiórki w blenderze jeśli nie są drobne. Wymieszaj wiórki z
mąką i
solą. Dodaj
kokosowe mleko,
jajko i dokładnie wymieszaj łyżką. Przykryj folią i odstaw na 10 minut. Ciasto naleśnikowe jest dosyć gęste, ale takie ma być. Smaż małe okrągłe naleśniki. Wymieszaj 250 ml
jogurtu, 2 łyżki
soku z limonki i otartą skórkę z 3 łyżkami
miodu lub wedle smaku. Podaj placki z
jogurtem i pokrojonym w kostkę
mango.Polecane przepisyNaleśniki nadziewane i zapiekane z nutelląSyryjskie naleśniki nadziewane
twarogiemAmerykańskie pancakes z
malinami i
jagodamiNaleśnik z piekarnika po szwedzkuNaleśniki z
batatów