ßßß
(około 12 placuszków)Składniki:100 g niesłodzonych wiórek kokosowych100 g mąki pszennej1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia1 jajko; roztrzepane250 ml mleka kokosowego (wstrząśnij puszką przed odmierzeniem ilości)1 łyżka płynnego mioduolej; do smażenia1 dojrzałe mangoSyrop Limonkowy:150 g cukru150 ml wodysok z 4 limonekskórka otarta z 1 limonkiKokos zmiel drobno w blenderze. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia i ponownie zmiksuj do połączenia.
Przesyp wszystko do miski, zrób wgłębienie na środku i dodaj jajko, wymieszaj. Następnie wlej mleko kokosowe i miód, mieszaj do czasu aż powstanie gładkie ciasto. Przykryj i odstaw na 15 minut.Smaż placuszki z obu stron na złoty kolor
W międzyczasie przygotuj syrop. Do rondelka wsyp cukier, wlej wodę, sok i skórkę z limonki. Gotuj mieszając na małym ogniu do czasu aż cukier się rozpuści. Gotuj dalej aż płyn się zredukuje i zgęstnieje. Odstaw do wystudzenia, żeby podawać lekko ciepły.
SMACZNEGO!

źródło:"Coconut pancakes with mango slices and lime syrup" z książki Gordon Ramsay's Ultimate Cookery Course