Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor makaronik_anecia

Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (5 głosów)puszka brązowej
soczewicycukiniamała
czerwona paprykamały kubek
jogurtu naturalnego6 ząbków
czosnkunatka pietruszkikilka
pomidorków daktylowych pomarańczowychszczypta mielonej
słodkiej paprykisólpieprzSałatka z
soczewicy i
cukinii - sposób przygotowania: -
Soczewicę płuczemy z zalewy, odsączamy - Umytą i osuszoną
cukinię kroimy w drobną kosteczkę, podobnie
paprykę -
Soczewicę,
cukinię i
paprykę wrzucamy do miski sałatkowej, mieszamy z umytą, osuszoną i posiekaną
natką. -
Jogurt mieszamy z 6 ząbkami przeciśniętego przez praskę
czosnku, dodajemy
sól,
pieprz oraz
paprykę w proszku. Mieszamy -
Sałatkę możemy serwować wymieszaną z
jogurtem lub podać z ,,kleksem"
jogurtu.Kotlety z
zielonej soczewicy - pozbądź się nudy w swoim menuPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu