ßßß
Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (5 głosów)puszka brązowej soczewicycukiniamała czerwona paprykamały kubek jogurtu naturalnego6 ząbków czosnkunatka pietruszkikilka pomidorków daktylowych pomarańczowychszczypta mielonej słodkiej paprykisólpieprzSałatka z soczewicy i cukinii - sposób przygotowania: - Soczewicę płuczemy z zalewy, odsączamy - Umytą i osuszoną cukinię kroimy w drobną kosteczkę, podobnie paprykę - Soczewicę, cukinię i paprykę wrzucamy do miski sałatkowej, mieszamy z umytą, osuszoną i posiekaną natką. - Jogurt mieszamy z 6 ząbkami przeciśniętego przez praskę czosnku, dodajemy sól, pieprz oraz paprykę w proszku. Mieszamy - Sałatkę możemy serwować wymieszaną z jogurtem lub podać z ,,kleksem" jogurtu.Kotlety z zielonej soczewicy - pozbądź się nudy w swoim menuPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu