ßßß Cookit - przepis na Orientalne kiełki

Orientalne kiełki

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor ugotuj.to
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia chińska
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (1 głos)
Orientalne kiełki - składniki:
2 łyżki oleju roślinnego
1 przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku
1 cebula pokrojona w talarki
1 łodyżka selera naciowego pokrojona w kostkę
1 szklanka pokrojonych grzybów mun
35 dag kiełków fasoli mung
pół łyżeczki świeżego imbiru pokrojonego w drobną kostkę
2 łyżeczki sosu sojowego
1 łyżeczka sosu ostrygowego
Orientalne kiełki - sposób przygotowania: W dużym rondlu lub patelni wok rozgrzej olej. Dodaj czosnek, cebulę i selera i smaż przez minutę, stale mieszając. Dodaj pieczarki i kiełki i duś przez kolejną minutę. Dopraw imbirem, sosem ostrygowym i sojowym. Gdy całość będzie ciepła podawaj z ryżem lub makaronem.
Kiełkomania
pomarańcze, obrane i pokrojone w kostkę 1 duża kiść czerwonych winogron 1 kiwi, obrane i pokrojone w kostkę 1 szklanka kiełków fasoli Mung pół szklanki kiełków słonecznika Wymieszaj wszystkie składniki i podawaj. Sałatka jest bardzo soczysta i nie wymaga żadnego sosu. Orientalne kiełki 2 łyżki oleju
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-18897260/orientalne kielki/p